Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Σπιτική μαγιονέζα






Θα χρειαστούμε:

3 κρόκους αυγών (κατά προτίμηση απο αλανιάρες κότες)
1 κουταλιά σούπας μηλόξυδο
θαλασσινό ανεπεξέργαστο αλάτι τριμμένο στο μύλο, ή αλάτι Ιμαλαϊων (1 κουταλιά της σούπας περίπου, αλλά καθως εξαρτάται απ τα γούστα βάλτε μισή και συνεχίστε δοκιμάζοντας ως να φτάσετε στη γευση που σας ικανοποιεί)
2 κουταλιές σούπας αγνό μέλι
Μια κουταλιά σούπας μουστάρδα υγρή (κατά προτίμηση ντιζόν, όχι καυτερή)
1 κούπα του τσαγιού αγνό παρθένο ελαιόλαδο (αγουρέλαιο είναι το καλύτερο)
προαιρετικά: 1 κουταλιά σούπας ορό γάλακτος (εκείνο που μένει μετά απο λίγο στο κεσεδάκι του αυθεντικού γιαουρτιού αν τo 'κόψουμε')

Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά στο μιξεράκι ή με το χέρι για ένα λεπτό περίπου, ως να αφρίσουν καλά.
Προσθέτουμε το μηλόξυδο και ανακατεύουμε απαλά για μισό λεπτό.
Προσθέτουμε αλάτι, το μέλι και τη μουστάρδα.
Ρίχνουμε το λάδι λίγο λίγο χτυπώντας με το μιξεράκι.
Προσθέτουμε τον ορό γάλακτος (έτσι κρατάει πιό πολύ καιρό στο ψυγείο. Αν θέλετε να την καταναλώσετε άμεσα μπορείτε και να μην τον βάλετε)
Αν βάλουμε και ορό γάλακτος αφήνουμε εκτός ψυγείου για 5-6 ώρες.

Photo credits: life's a feast (http://www.flickr.com/photos/lifesafeast/)





4 σχόλια:

  1. Λέω να καβαλήσω μια αλανιάρα κότα και να φύγω μέχρι τα Ιμαλάια να βρω αλάτι!!!
    Πού ξέρεις, μπορεί να βρω και τον Μάρκο Πόλο!!!!
    Φιλιά - είσαι εκπληκτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λοιπόν, η Θεανώ μόλις έγραψε τη συνταγή στο τεφτέρι της!
    Κανόνισε να γράψεις κι άλλες!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή