Ναι, το παγωτό που έχετε στο ψυγείο σας μπορεί να γίνει ένα ελαφρά γλυκό ψωμάκι, αρωματισμένο διακριτικά με το άρωμα του παγωτού που χρησιμοποιήσατε.
Για ένα ψωμάκι θα χρειαστείτε:
2 κούπες παγωτό*
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
(αν δεν έχετε μπορείτε να φτιάξετε. Η αναλογία είναι: για κάθε κούπα αλεύρι για κάθε χρήση 1 1/2 κουταλάκι του τσαγιού μπέικιν πάουντερ και 1/2 κουταλάκι του τσαγιού ψιλό αλάτι. Απλά τα αναμειγνύετε στο αλεύρι σας)
Εκτέλεση:
Βάλτε τις δυο κούπες παγωτό στο μίξερ, ή σε μπώλ, προσθέστε το αλεύρι, και αναμείξτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να υγρανθεί το αλεύρι όλο και το μείγμα να έχει ομοιογένεια.
Αδειάζετε το μείγμα σε φορμάκι** ψωμιού 20x10, το οποίο έχετε λαδώσει προηγουμένως, ή έχετε καλύψει το εσωτερικό του με λαδόχαρτο.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Αφήστε το σε σχάρα να κρυώσει.
* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι παγωτό θέλετε, ανάλογα θα δώσετε στο ψωμί σας την αντίστοιχη γέυση (ελαφριά) και άρωμα.
** Αν θέλετε να κάνετε μεγαλύτερη δόση, σε πιό μεγάλη φόρμα ψησίματος προσαρμόστε τη δοσολογία ανάλογα.
(η φωτογραφία απο το: http://www.thehungryhousewife.com/2011/03/ice-cream-bread.html )
Για ένα ψωμάκι θα χρειαστείτε:
2 κούπες παγωτό*
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
(αν δεν έχετε μπορείτε να φτιάξετε. Η αναλογία είναι: για κάθε κούπα αλεύρι για κάθε χρήση 1 1/2 κουταλάκι του τσαγιού μπέικιν πάουντερ και 1/2 κουταλάκι του τσαγιού ψιλό αλάτι. Απλά τα αναμειγνύετε στο αλεύρι σας)
Εκτέλεση:
Βάλτε τις δυο κούπες παγωτό στο μίξερ, ή σε μπώλ, προσθέστε το αλεύρι, και αναμείξτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να υγρανθεί το αλεύρι όλο και το μείγμα να έχει ομοιογένεια.
Αδειάζετε το μείγμα σε φορμάκι** ψωμιού 20x10, το οποίο έχετε λαδώσει προηγουμένως, ή έχετε καλύψει το εσωτερικό του με λαδόχαρτο.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.
Αφήστε το σε σχάρα να κρυώσει.
* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι παγωτό θέλετε, ανάλογα θα δώσετε στο ψωμί σας την αντίστοιχη γέυση (ελαφριά) και άρωμα.
** Αν θέλετε να κάνετε μεγαλύτερη δόση, σε πιό μεγάλη φόρμα ψησίματος προσαρμόστε τη δοσολογία ανάλογα.
(η φωτογραφία απο το: http://www.thehungryhousewife.com/2011/03/ice-cream-bread.html )