Μιας και σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Σοκολάτας (September 13, International Chocolate Day) το blog θα τιμήσει την λατρεμένη γεύση με μια πανεύκολη και πεντανόστιμη συνταγή για μερέντα. Η οποία είναι φτιαγμένη απο τα αγνότερα υλικά.
Για μια δόση (όση αλείφεται σε δυο φρυγανιές) θα χρειαστούμε:
δυο κουταλάκια του καφέ βούτυρο αγελάδας
δυο κουταλάκια του καφέ ανθόμελο
δύο κουταλάκια του καφέ τριμμένη σοκολάτα κουβερτούρα
(όπως καταλαβαίνετε, για μεγαλύτερη δόση τροποποιήστε ανάλογα)
Εκτέλεση:
Σε ένα μπρίκι σε πολύ χαμηλή φωτιά βάζετε το μέλι και το βούτυρο, Ανακατεύετε ελαφρά ως να δείτε ν αρχίσει να λιωνει το βουτυρο, Πριν λιώσει εντελώς προσθέστε την τριμμένη σοκολάτα, ανακατέψτε για 30 δευτερόλεπτα πάνω απ τη σιγανή φωτιά και τραβήξτε το μπρίκι εκτός ματιού κουζίνας (ή καμινέτου).
Συνεχίστε να ανακατεύετε ώσπου να γίνει το μείγμα λείο και ομοιογενές, με όλα τα υλικά καλά αναμεμειγμένα και διαλυμένα.
Η μερέντα σας είναι έτοιμη, πειρασμός και ιδιαίτερα θρεπτική.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν σάλτσα για παγωτό κρέμα, ειδικά όσο είναι ακόμα λίγο χλιαρή, κάνει ωραίο εφέ καθώς παγώνει πάνω στο παγωτό.
Σας συνιστώ να φτιάξετε μικρή ποσότητα, όση χρειάζεστε κάθε φορά γιατί υπάρχει ο φόβος να τη φάτε όλη και να έχετε τύψεις..
Καλή επιτυχία!