Υλικά για 5 μικρούς (ή 2 μικρούς κι έναν μεγάλο)
1 φακελακι ζαχαρη με αρωμα μαστιχα
ενα φακελακι μαχλεπι τριμμενο
λιγο κακουλε τριμμενο
3 φακελακια μαγια
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη κρυσταλλική
ενα κιλο αλευρι για τσουρεκι
1/2 ποτηριου αραβοσιτελαιο
1 κούπα τσαγιού νερό για διάλυση μαγιάς
1 κουτι γαλα καρυδας
μια κ.σ. μηλοξιδο
λιγο αλατι
σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ενα φλυτζανι χλιαρο νερο μαγια,1 κουταλια αχνη, το νερο, τρεις κουταλιες απ το αλευρι. Ανακατευω καλα, σκεπαζω, αφηνω 10 λεπτα.
Σε μια λεκανη βαζω το αλευρι κανω γουβα στη μεση, ριχνω το μειγμα της μαγιας. Προσθετω ζαχαρη, τα μυρωδικα, το γαλα καρυδας, το λαδι, λιγο αλάτι και το μηλόξιδο. Ζυμώνω να ενωθούν καλα τα υλικα. Σκεπαζω τη λεκανη με σακουλες και κουβερτα και αφηνω σε ζεστο μερος για τρεις ωρες περιπου.
Ξεσκεπαζω και χωριζω τη ζυμη σε 5 ισα μερη. Βαζω σε λαδωμενα ταψακια, η σε χαρτινα, η σε ταψακια με λαδοκολλα. Χαραζω σταυρωτα στο κεντρο τα καρβελακια, αλειφω με ζαχαρονερο, πασπαλιζω με σουσαμι κατα μηκος του σταυρου να σχηματιστει σταυρος με σουσαμι. Σκεπαζω και αφηνω αλλη μια ωρα.