1 κούπα νες καρύδια χοντροκοπανισμενα
1 βαθύ πιάτο μήλο καθαρισμενο, κομμένο σε μικρά κυβακια (3 μήλα περίπου)
Κανέλα (βάζω κευλανης)
1 μέτριο πορτοκαλι με τη φλούδα πολτό στο μουλτι (το κόβω σε κομματάκια και χτυπάω μαζί με με 1 κ.σ. αραβοσιτελαιο μέχρι να γίνει πολτός)
1 κούπα νες ζάχαρη καστανή
1 1/3 κούπα νες αραβοσιτελαιο
3 κούπες νες φαρινα up με άρωμα πορτοκαλι
1 κουτάκι σόδα αναψυκτικό με άρωμα λεμόνι
Προαιρετικά: αχνη ζάχαρη κ κανέλα για πασπαλισμα
Βάζω σε λεκάνη βαθιά τον πολτό, το λάδι τη ζάχαρη. Ανακατεύω με το σύρμα κ ρίχνω εναλλάξ σόδα και αλεύρι μέχρι να το πάρει όλο, χτυπωντας με σύρμα η πηρουνι, να γίνει ένας ομοιογενης χυλος.
Προσθέτω τα μήλα σε κυβακια, τα καρύδια και την κανέλα. Ανακατεύω να πάνε παντού και ρίχνω το μείγμα σε φόρμα λαδωμενη με λίγο αραβοσιτελαιο.
Φουρνιζω στους 180 για 45 λεπτά περίπου. Δοκιμάζω με ένα καλαμάκι από σουβλάκι να βγει στεγνό, αλλιώς αφήνω 5 λεπτά ακόμη. Πασπαλιζω αν θέλω με λίγη αχνη κ κανέλα.