Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Τυροσαλάτα αλοιφή ελαφριά και απαλή με ανθότυρο και πάπρικα



Υλικά:
250 γραμμάρια φρέσκο ανθότυρο
6 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό (βάζω τοτάλ 2% που είναι γλυκό και ουδέτερο)
2 κουταλιές σούπας καλό ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μηλόξιδο
1 1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά καπνιστή
δυο πρέζες μπούκοβο (1/2 κουταλάκι περίπου)
1/3 απ το κουταλάκι μουστάρδα σε σκόνη
αλατάκι

Εκτέλεση:
Ρίχνω στο μούλτι το ανθότυρο σε κομματάκια και το γιαούρτι. Χτυπάω ως να ενωθούν καλά, να γίνουν κρέμα. Προσθέτω το ελαιόλαδο και το μηλόξιδο και χτυπάω λίγο ακόμα να ενσωματωθούν. Στο τέλος προσθέτω τα μπαχαρικά και χτυπάω μέχρι να ενωθούν όλα σε μια κρεμώδη σαλατούλα. Στο σημείο αυτό δοκιμάστε και τροποποιήστε την πόσότητα των μπαχαρικών ανάλογα με τα γούστα σας.
Φυλάμε την τυροσαλάτα μας σε σκεύος με καπάκι, στο ψυγείο. Τη δεύτερη μέρα είναι ακόμα καλύτερη. Διατηρείται 2-3  εβδομάδες τουλάχιστον, αν και δε μένει ποτέ τόσο.