Υλικά*
1 κουτάκι φυτική κρέμα (ΜΟΡΦΑΤ ή ΕΡΜΟΛ σε μεταλλικό κουτί)
3 κουταλιές της σούπας μερέντα ή νουτέλλα ή νουκρέμα κλπ
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ζαχαροπλαστικής**
7-8 μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα (χοντροτριμμένα, όχι σκόνη)
Προαιρετικά: Καραμελλωμένοι ξηροί καρποί χτυπημένοι στο γουδί, όχι πολύ ψιλοτριμμένοι.
Εκτέλεση
Βάζουμε
σε ένα κατσαρολάκι τη φυτική κρέμα και τη μερέντα σε σιγανή φωτιά,
ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί καλά η μερέντα. Προσθέτουμε την λευκή
σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά.
Συνεχιζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα μέσα στο
μείγμα και να γίνουν ένα.
Αδειάζουμε σε σκεύος κατάλληλο για το ψυγείο, με καπάκι, και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μετά
απο 1 ώρα περίπου βγάζουμε απο την κατάψυξη, ρίχνουμε μέσα τα τρίμματα
των μπισκότων και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού. Βάζουμε πάλι στην
κατάψυξη για 4 ακομα ώρες τουλάχιστον.
Γίνεται ένα
καραμελλωμένο παγωτό***, που δεν κρυσταλλιάζει.
Καλή όρεξη!
*(για 1 δόση, αν θέλετε διπλασιάζετε)
** (Μπορείτε να αλλάξετε τη
λευκή σοκολάτα με μαύρη, αν το θέλετε πιό bitter, ή με γάλακτος για
εντελώς σκανδαλώδη απόλαυση σοκολάτας.. Πολύ ταιριάζουν και τα θρυμματισμένα καραμελλωμένα αμύγδαλα, ή άλλος καραμελλωμένος ξηρός καρπός μέσα στο παγωτό.)
*** (Αν θέλετε νηστήσιμο παγωτό χρησιμοποιείστε μερέντα χωρίς γάλα -υπάρχουν κάποιες στην αγορά- και μαύρη σοκολάτα.)