Συστατικά
120 γραμμάρια βούτυρο
200 ml ζάχαρη άχνη (1 κούπα του νες καφέ μέτριου μεγέθους, όχι πολύ γεμάτη)
250 ml αλεύρι για ζύμωμα (λευκό) ή μισό μισό (για ζύμωμα και γ.ο.χ.)
1 κουταλιά σούπας μηλόξιδο
μια μυτίτσα του κουταλιού του καφέ σόδα μαγειρική
1 σακούλα νιφάδες σοκολάτας γάλακτος
Εκτέλεση
Βάζω σε λεκανίτσα το βούτυρο που το έχει αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον μια ώρα να μαλακώσει, τη ζάχαρη, το αλεύρι. Κάνω μια λακουβίτσα πάνω στο αλεύρι, ρίχνω μέσα το μηλόξιδο, κι απο πάνω του τη σόδα, να αφρίσει λίγο, Τα ζυμώνω όλα με τα χέρια μέχρι να φτιάξω μια μπαλίτσα ζύμης. Προσθέτω τις σταγόνες σοκολάτας και ζυμώνω λίγο ακόμα να ενσωματωθούν στη ζύμη.
Σε ταψί φούρνου στρώνω μια λαδόκολλα, τη μπάλα ζύμης πάνω, κι από πάνω άλλη μια λαδόκολλα. Ανοίγω σε φύλλο με χοντρό πλάστη, πάνω απ τη λαδόκολλα. Ανοίγω όσο πιο πολύ μπορώ να γίνει λεπτό το φύλλο, προς όλες τις μεριές, Όταν έχω περίπου καλύψει την επιφάνεια του ταψίου σταματάω, αφαιρώ την πάνω λαδόκολλα και βάζω δε προθερμασμένο φούρνο (στους 180). Ψήνω για 10-12 λεπτά, μέχρι να έχουν λιγάκι ξεροψηθεί. Βγάζω το ταψί απ το φούρνο κι αμέσως χωρίζω τα μπισκοτάκια με μαχαίρι ή με ροδέλλα για πίτσα (αυτή χρησιμοποιώ, δίνει δαντελωτό σχήμα). Σε ό,τι σχήμα θέλω, βολεύουν τα μικρά τετραγωνάκια. Αφήνω να κρυώσουν και απολαμβάνω.