Θα χρειαστείτε:
2 πλαστικές τσάντες zip, 1 των 4 λίτρων και μια 1.5 λίτρου ή του ενός***.. (έχει τέτοιες σακούλες γνωστή μεγάλη μάρκα αλουμινόχαρτου)
Παγάκια (αρκετά για να γεμίσετε τη μεγάλη πλαστική τσάντα μέχρι τη μέση.)
Αλάτι 6 κουταλιές της σούπας (χοντρό αλάτι είναι το καλύτερο)
Για το παγωτό:
Μισό φλυτζάνι τσαγιού γάλα πλήρες
Μισό φλυτζάνι τσαγιού κρέμα γάλακτος (light αν προτιμάτε, αλλά καλύτερα η πλήρης)
(αν θέλετε μπορείτε να βάλετε μόνο κρέμα, όλο το φλυτζάνι, για πιό κρεμώδες παγωτό, ή μόνο γάλα για πιο ελαφρύ -αλλά θ αργήσει λίγο παραπάνω να πήξει)
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη (αν το θέλετε λιγότερο γλυκό βάλτε 1.5 ή και 1)
Λίγη βανίλια.
Βάζετε τα υλικά του παγωτού μέσα στη μικρή σακούλα zip, κλείνετε καλά. Γεμίζετε τη μεγάλη με τον πάγο και το αλάτι, ως τη μέση περίπου. Τοποθετείτε τη μικρή σακούλα μέσα στη μεγάλη. Βεβαιωθείτε οτι η μικρή σακούλα έχει 'μπει' μέσα στον πάγο. Σφραγίστε και τη μεγάλη σακούλα καλά.
Αρχίστε να ανακινείτε τη σακούλα σα να χτυπάτε φραπέ στο σέικερ. Με μικρά διαλείμματα αν θέλετε, Σε 5 λεπτά περίπου θα δείτε οτι το μείγμα μέσα στη μικρή σακούλα έχει πήξει.
Το παγωτό σας είναι έτοιμο! Ανοίξτε τη μεγάλη σακούλα, αφαιρέστε τη μικρή απο μέσα, ανοίξτε την και απολαύστε!
***Αν η μικρή σας σακούλα είναι του μισού λίτρου βάλτε τη μισή ποσότητα γάλακτος/ κρέμας και ζάχαρης.
Εδώ βλέπετε κάτι ανάλογο με κοινές σακούλες (δεν θα τις προτιμούσα, αυτού του είδους το πλαστικό δεν κάνει για απευθείας επαφή με τρόφιμα, όμως θα μπορούσε να χρησιμοποηθεί μόνο η εξωτερική σακούλα ίσως..)
photo credits: http://sci-toys.com/scitoys/scitoys/thermo/ice_cream/done_in_bag.jpg