Θα χρειαστούμε:
2 κούπες βρώμη (σε νιφάδες)
2 κούπες τυρί τριμμένο (ρεγκάτο, ή γκούντα, ή ανάμεικτο κλπ)
μιση κούπα κεφίρ ή μισή κούπα και μια κ.σ. ακόμα γιαούρτι πρόβειο
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 αυγό
αλάτι (αν βάλουμε αλμυρό τυρί ελάχιστο ή και καθόλου)
Προαιρετικά: Πιπέρι τριμμένο, σκόρδο τριμμένο ή άλλο μπαχαρικό που σας αρέσει
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τη βρώμη και το κεφίρ (ή το γιαούρτι). Προσθέτουμε το λάδι και το αυγό ανακατεύοντας μ ένα κουτάλι. Τέλος προσθέτουμε το τυρί και ζυμώνουμε ως να γίνει μια υγρή ζύμη που να πλάθεται όμως.
Σ αυτό το σημείο βάζουμε τα μπαχαρικά (δοκιμάζοντας για την αλμυρότητα) και ζυμώνουμε για λίγο ακόμη να ενσωματωθούν στη ζύμη.
Σε ταψί στρωμένο με λαδόχαρτο ή με φύλλο σιλικόνης τοποθετούμε τα μπαστουνάκια που πλάθουμε. Σαν παχουλά κριτσινάκια, όχι ιδιαίτερα μακριά, 3-4 εκατοστά στο μήκος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (175-180 βαθμοί) για 20 περίπου λεπτά, ανάλογα με το φούρνο, μέχρι να πάρουν χρώμα. Υπ όψιν θα 'απλώσουν' λίγο μέσα στο φούρνο λόγω του τυριού.
Αν τα θέλετε πιό τραγανά πλάστε τα σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια. Αφού κρυώσουν θα τραγανίζει το τυρί.
Καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου