Και μια πολύ ωραία εκδοχή της πορτοκαλόπιτας απο το φίλο Σταύρο που ζεί στο Λονδίνο.
Για το σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
δυο πορτοκαλόκουπες
χυμός απο 3 πορτοκάλια
1 ξυλάκι κανέλας
4 γαρύφαλλα
Βράζουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά, 10 λεπτά αφού πάρει βράση το σιρόπι μου
Για την κρέμα
250 γραμμάρια φύλλο κρούστας
¾ ποτηριού ζάχαρη
2 κάψουλες βανίλιας ή άρωμα βανίλιας
60 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ ποτήρι ελαιόλαδο
5 αυγά
Τρίμμα απο 2 πορτοκάλια (που έβρασαν στο σιρόπι)
1 κουταλάκι μπέικιν
¼ κουταλάκι μαγειρικη σόδα διαλυμένη σε λίγο χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι στραγγιστό γιαούρτι
Η εκτέλεση στο τόσο προσεγμένο και περιγραφικό βίντεο που ακολουθεί
Το κανάλι του Σταύρου, με πολλές εμπνευσμένες συνταγές απο την Ελληνική και Κυπριακη κουζίνα είναι εδώ: https://www.youtube.com/channel/UCFPHD6SFqUmpy7OdqcRZRkw
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου