Υλικά: (για μία μερίδα)
1 ώριμη μπανάνα (παγωμενη)
5-6 μεγαλούτσικες φράουλες (παγωμένες)
Προετοιμασία:
Βάζουμε την μπανάνα στην κατάψυξη αρκετές ώρες πριν. (καλό είναι να έχουμε μερικές εύκαιρες)
Πλένουμε τις φράουλες καλά με νεράκι, τις αφήνουμε να στεγνώσουν ή περνάμε ελαφρά με χαρτί κουζίνας να φύγει το πολύ νερό. Αφαιρούμε το κοτσάνι. Τις τοποθετούμε στην κατάψυξη επίσης, μέσα σε σακούλα τροφίμων ή ταπεράκι. Να μείνουν εκεί τουλάχιστον 5-6 ώρες.
Εκτέλεση:
Για μία μερίδα παγωτό χρειαζόμαστε 1 μπανάνα και 5-6 φράουλες. Ξεφλουδίζουμε τη μπανάνα με το μαχαίρι όπως είναι παγωμένη και την κόβουμε σε ροδέλες. Βάζουμε τις ροδέλες και τις φράουλες στο μούλτι. Χτυπάμε με διαλείμματα (γιατί είναι παγωμένα τα φρούτα) λίγα δευτερόλεπτα τη φορά. Επαναλαμβάνουμε 5-6 φορές, μαζεύοντας κάθε φορά απ τα τοιχώματα ότι περισσεύει και ρίχνοντάς το μέσα στο μείγμα. Σε λίγο έχουμε ένα κρεμώδες και νοστιμότατο παγωτό, χωρίς καθόλου ζάχαρη αλλά με φυσική γλύκα και άρωμα!
Καλή επιτυχία!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου