Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Το μιλφέιγ της Λίλας



Μια συσκευασία σφολιατα με άρωμα βουτυρου (έχει δύο φύλλα σφολιάτας μέσα).
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικης 
1 λίτρο γάλα.  6 κουταλιές σούπας κοφτες κορν φλαουρ.  (όχι άνθος αραβισιτου)  12 κουταλιές σούπας αλεύρι κοφτες.  Μια κούπα ζάχαρη κρυσταλλικη.  Τρεις κροκοι αυγων.

Ψήνω κάθε φύλλο σε λαδοκολλα,  στους διακοσιους βαθμούς, στη μέση του φούρνου για 22 με 25 λεπτά.  Θα τη δω να έχει χρυσισει καλά και σηκωθεί.
Αφήνω να κρυώσει και τριβω με τα χέρια τα πάνω φύλλα να γίνουν τριμματα.  Μένει το κάτω στρώμα. Κρατάω τα φυλλαράκια

Φτιάχνω την κρέμα ζαχαροπλαστικης 
Μαζί τα αλεύρια η ζάχαρη οι κροκοι με όσο κρύο γάλα χρειαστεί να γίνει χυλος, χτυπάω κ με πηρουνι να μην έχει σβολους.  Ζεσταινω το υπόλοιπο γάλα.  Ρίχνω λίγο απ αυτό στο χυλο να γίνει χλιαρός.  Μετά το χυλο στο γάλα,  ανακατεύω ώσπου να πήξει.  Αποσυρω απ τη φωτιά.  ρίχνω λίγο βούτυρο,  ένα κουταλάκια του γλυκού για άρωμα.  Ανακατεύω. Αφήνω να κρυώσει ανακατευοντας που και που να μην έχει πέτσα.

Σαντιγυ.  Δύο πλήρεις κρέμες γάλακτος των 330 ml η κάθε μία,  33 % λιπαρά.
Χτυπάω στο μίξερ με 5 Κουταλιές σούπας αχνη να πήξει η σαντιγυ.  Βάζω λίγο λιγότερη απ τη μισή απ αυτή στην κρέμα που έχει ήδη κρυώσει καλά.  Ανακατεύω κ χτυπάω λίγο με πηρουνι.

Συναρμολογηση όλα κρύα.  φύλλο σφολιατας,  πάνω κρέμα.  φύλλο σφολιατας από πάνω.  (χωρίζω κάθε φύλλο σφολιατας στα δύο).  Από πάνω σαντιγυ με τριμματα μέσα κ λίγη αχνη ακόμα.  Ανακατεύω κ στρωνω.  Από πάνω τριμματα σφολιατας ανακατεμενα με αχνη.  Πασπαλιζω. Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου