Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Μπισκοτάκια βουτύρου με κέντρο από μερέντα



Υλικά:
250 γραμμάρια βούτυρο αιγοπρόβειο
1 κούπα 250 ml ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές σούπας κοφτές κορν φλάουρ βανίλια (αυτό που βράζει, όχι στιγμής)
3 κουταλιές σούπας φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού
1/3 του κουταλιού καφέ σόδα μαγειρική
2 και 3/4 κούπες των 250 ml αλεύρι δυνατό ή και γ.ο.χ. αν θέλετε πιο μαλακά μπισκότα

Μερέντα ή νουτέλα (βάζω νουκρέμα) που την έχω καταψύξει και κόψει σε κομματάκια. Για να την καταψύξω την απλώνω σε λεπτή στρώση πάνω σε λαδόκολλα, στο σχήμα του πάτου ενός τάπερ με μεγάλη επιφάνεια. Βάζω τη λαδόκολλα στο τάπερ, το κλείνω και καταψύχω. Σκληραίνει και μετά είναι στερεή αλλά κόβεται εύκολα με το μαχαίρι.

Εκτέλεση:
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο που έχω αφήσει εκτος ψυγείου 2 ώρες τουλάχιστον με τη ζάχαρη. Προσθέτω το κορν φλάουρ, το χυμό και τη σόδα και χτυπάω λίγο ακόμα στο χαμηλό. Κλείνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι κούπα κούπα. Κάθε φορά δυναμώνω το μίξερ, στο χαμηλό στην αρχή και σταδιακά στο ψηλό.Όταν αναμειχθεί το αλεύρι βγάζω τον κάδο εκτός μίξερ και ζυμώνω λίγο με το χέρι. Αν μου φανεί υγρή η ζύμη προσθέτω λίγο αλεύρι ακόμα, με το χέρι. Ως να έχω μια ζύμη που να είναι μαλακιά αλλά να μην κολλάει στον πλάστη.

Ανοίγω τη μισή ζύμη σε φυλλο πάνω σε λαδόκολλα με χοντρό πλάστη (αν έχω δυνατό αλεύρι ανοίγω λεπτό φύλλο). Κόβω με κουπάκι του καφέ ή ποτήρι του λικερ κυκλάκια. Γεμίζω το ταψί με αυτά. Τη ζύμη που περισσεύει κάθε φορά την ξανανοίγω και κοβω κι άλλα.



Όταν γεμίσω το ταψί μου , που είναι στρωμένο με λαδόκολλα, προσθέτω στο κέντρο τους κομμάτια από την παγωμένη μερέντα. Προσέχω να αφήνω περιθώρια για να μπει το πάνω μπισκότο χωρις να ξεχειλίσει η σοκολάτα με το ψήσιμο.



Με την τεχνική που περιέγραψα προηγουμένως φτιάχνω νέα κυκλάκια τα οποία τα τοποθετώ από πάνω. Δε χρειάζονται ιδιαίτερο πάτημα για να κλείσουν τα μπισκότα, με ελαφρό και μόνο ενώνονται καθώς η ζύμη είναι μαλακή.



Ψήνω στους 190, στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά περίπου. Βουαλά!

Αφήνω να κρυώσουν και απολαμβανω. Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου