Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Μεθυσμένες σταφίδες κατά της αρθρίτιδας




Τη συνταγή αυτή μου την έδωσε φίλη μου απ την Αμερική. Η μητέρα μου που τη δοκίμασε είδε όντως μεγάλη διαφορά σύντομα. (ο πόνος στο άκρο της παλάμης εξαφανίστηκε, και το πρήξιμο στα δάχτυλα σιγά σιγά έφυγε.) Το ίδιο και μια ηλικιωμένη  φίλη.

Η πιθανή εξήγηση της αποτελεσματικότητας της συνταγής αυτής (η οποία πάντως αποκλείεται να σας βλάψει) βρίσκεται στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της σταφίδας, στις αντιφλεγμονώδεις/ αντιρευματικές ιδιότητες του άρκευθου (συστατικού του τζιν ,λατινιστί juniperus) και βέβαια στο συνδυασμό των δυο, με το αλκοόλ να λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος.

Σύμφωνα με κάποιους οι ξανθες σταφίδες υφίστανται επεξεργασία με θείο, κάτι που επίσης ενισχύει την αντιφλεγμονώδη δράση τους.

Η συνταγή λοιπόν είναι η εξής:
ξανθές σταφίδες (γεμίζουμε μια μεγάλη κούπα)
τζιν (προσθέτουμε ως να σκεπάσει τις σταφίδες)

αφήνουμε μια βδομάδα να ρουφήξουν οι σταφίδες αλκοόλ (ανακατεύοντας περιοδικά) και αρχίζουμε να τις καταναλώνουμε (9 την ημέρα είναι η συνιστώμενη δόση)

Όταν η κούπα μας μοιάζει να τελειώνει βάζουμε άλλες να γίνονται για να έχουμε.

* Σύμφωνα με μαρτυρίες ανθρωπων που ωφελήθηκαν απ αυτή τη συνταγή, όταν σταματούν την κατανάλωση σταφίδων τα συμπτώματα της αρθρίτιδας επανέρχονται σιγά σιγά.

** Η ποσότητα αλκοόλ που απορροφούν οι σταφίδες είναι ελάχιστη, η γεύση τους είναι ευχάριστη, και η κατανάλωσή τους δεν έχει παρενέργειες.

(η εικόνα απο: http://www.post-gazette.com/stories/sectionfront/life/recipe-gin-soaked-raisins-384126/ )

Πηγές: http://arthritis.answers.com/alternative-treatments/raisins-and-gin-do-they-help-arthritis
            http://www.healthcentral.com/rheumatoid-arthritis/c/38/26209/remedies?ic=506048