Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Κριτσανιστά Κουλουράκια με αλεύρι βρώμης και μαύρη ζάχαρη


Υλικά:
1 γεματη κουταλια σουπας βουτυρο αγελαδας που εχω αφησει εκτος ψυγειου να μαλακωσει
1 γεματη κουταλια σουπας γιαουρτι στραγγιστο
1 αυγό
2 φουσκωτούλες κουταλιές σούπας μαύρη ζάχαρη
3 περίπου ποτήρια αλεύρι βρώμης (ανάλογα με το ποτήρι, θέλω μια ζύμη που να πλάθεται χωρίς να κολλάει)
Βάζω το βούτυρο , το γιαούρτι και το αυγό σε μια λεκανίτσα. Προσθέτω τη μαύρη ζάχαρη και ανακατευω να διαλυθεί αρκετά μέσα στα υγρά. Αρχίζω να προσθέτω το αλεύρι ποτήρι ποτήρι μέχρι να έχω τη ζύμη που θέλω η οποία να πλάθεται εύκολα σε κορδονάκια.
Κόβω σε κομματάκια και σχηματίζω στρόγγυλα ή πλεχτά κουλουράκια.
Τοποθετώ σε βουτυρωμένη λαμαρίνα φούρνου ή σε φυλλο σιλικονης ειδικό για ψήσιμο. Βρεχω τις παλάμες μου με νερό και περνάω την παλάμη απαλά πάνω απο κάθε κουλουράκι, για να έχει λίγη υγρασία στην επιφάνεια.
Ψήνω στους 180 βαθμούς για είκοσι λεπτά περίπου.
Αν θέλω περιχύνω με μαρμελάδα που έχω ζεστάνει λίγο.
Καλή επιτυχία!