Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Cookpad - The Christmas Contest!


Το αγαπημένο Cookpad διοργανώνει έναν γευστικότατο διαγωνισμό μιας και μπήκαμε στην τελική ευθεία για τα Χριστούγεννα.  Κάθε βδομάδα και μια βεντάλια από υπέροχες συνταγές, ιδέες για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Το πλήρες κείμενο του Cookpad πιο κάτω:

........................................................................................................................................
Μπαίνουμε σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς! Χτίζουμε το γιορτινό μενού και μοιράζουμε δώρα!

Τα Χριστούγεννα και οι γιορτές πλησιάζουν, έχουμε αρχίσει ήδη να σκεφτόμαστε τι γλυκά θα φτιάξουμε, να δοκιμάζουμε 5 συνταγές για μελομακάρονα για να καταλήξουμε σε μια, γίνεται η εσωτερική μάχη «γαλοπούλα ή χοιρινό για το γιορτινό τραπέζι» κλπ κλπ. Είναι η εποχή της χαράς, της οικογένειας, των γλυκών και των δώρων! Δε θα μπορούσαμε
λοιπόν να μείνουμε απ’ έξω από αυτό 

Ετοιμάσαμε έναν σούπερ γευστικό διαγωνισμό, με πολλαπλά οφέλη! Πρώτον θα διασκεδάσουμε, γιατί πάντα είναι ωραίο το να παίρνεις μέρος σε διαγωνισμούς! Δεύτερον θα μας βοηθήσει να εστιάσουμε, να συγκεντρωθούμε, να πάρουμε ιδέες και να ετοιμάσουμε το γιορτινό μενού μας! Και τρίτον φυσικά θα είναι ευκαιρία για πολλά και ωραία δώρα, ακόμα και δωροεπιταγές για σούπερ μάρκετ! 
Ο διαγωνισμός μας έχει θέμα «το γιορτινό μενού». Θα διαρκέσει 4 εβδομάδες και μέσα σε αυτές ο καθένας θα «χτίσει» το μενού του.

Λεπτομέρειες εδώ:  https://tinyurl.com/y74zj3v9

Ακόμα κι όσοι μας αγαπούν..



Ακόμα κι όσοι 
μας αγαπούν
κρύβουν
τα σκοτάδια τους.
Όπως κι εμείς..

Μα η αγάπη μιλά
κι ακούει πιο καλά
στη Σιωπή.


Μες απ το παλιό μου σπίτι
Μουσική: Δήμος Μουτσης
Σόλο μπουζούκι: Κώστας Παπαδόπουλος
(στίχοι τραγουδιού: Μάνος Χατζιδάκις)
Πρώτη εκτέλεση: Γιάννης Πουλόπουλος, 1965)

Ο Δήμος Μούτσης είπε ό,τι ήταν η πρώτη μελωδία που έγραψε. Άρεσε πολύ στο Μάνο Χατζιδάκι κι έβαλε εκείνος τους στίχους. (είπε ο Μούτσης), αλλά το δώρισε στον Πουλόπουλο. Ίσως γιατί είχε συμβόλαιο με άλλη εταιρεία.
Στην πρώτη εκτέλεση με το Γιαννη Πουλόπουλο (45άρι του 65) λοιπόν  αναφέρεται ως στιχουργός ο ίδιος ο Πουλόπουλος. Αργότερα όμως, στο δίσκο του Μπιθικώτση "Γρηγόρης Μπιθικώτσης για πάντα Νο. 1", του 1985, μπαίνουν τα πράγματα στη θέση τους, και το όνομα του Μάνου στη θέση του στιχουργού. Ας σημειωθεί ότι το 45άρι με την πρώτη εκτέλεση από το Γρηγόρη Μπιθικώτση κυκλοφόρησε το '68. 

http://www.ogdoo.gr/diskografia/to-proto-tragoudi/dimos-moytsis-ta-prota-moy-tragoydia

Εδώ ακούμε μια ορχηστρική εκτέλεση με τον μεγάλο Κώστα Παπαδόπουλο, από το cd Μπουζουξήδες Νο.2 (σύγχρονες ηχογραφήσεις), του 1995. 
.............................
Οι στίχοι:

Μέσ’ απ’ το παλιό μου σπίτι
βγαίνει ένας καπνός, 
είναι σαν φωνή που βγαίνει
κι αναστεναγμός, 
είναι σύννεφο και μπόρα
και βαρύς καημός.

Μέσα στο παλιό μου σπίτι 
ήλιος δε θα μπει, 
σβήσανε τα όνειρά μου
σαν της νύχτας το κερί
και στο παραθύρι η γλάστρα
έχει μαραθεί.
......................
τα φωτογραφικά θέματα είναι από δω:
http://wallpaperswide.com