Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2015

Παγωτό μπισκότο-καραμέλλα



2 κουτιά σαντιγύ μόρφατ ή ερμόλ (φυτική, άγλυκη, σε τενεκεδάκι)
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
λίγες σταγόνες εκχύλισμα βανίλιας ή δυο κάψουλες βανίλια σε σκόνη
1 φακελάκι έτοιμη καραμέλα* (ή σπιτική βέβαια - εναλλακτικά, καραμελλωμένα μύγδαλα σπασμένα, περίπου δυο κούπες)
πτι μπερ τριμμένα (κατά βούληση, 1 έως 1/2 κούπα ή και πιο πολύ ακόμα. Αν θέλετε, για πιο σοκολατένια γεύση αντικαθιστάτε με OREO τριμμένα.)


Εκτέλεση
Χτυπάμε σε βαθύ μπώλ τις δυο μόρφατ με το ζαχαρούχο να αφρατέψουν. (με μίξερ χειρός) Προσθέτουμε τη βανίλια και χτυπάμε λίγο ακόμα.
Αφήνουμε στην άκρη το μίξερ, προσθέτουμε την καραμέλα και τα μπισκότα και ανακατεύουμε απαλά.
Παγώνουμε για 6 ώρες τουλάχιστον.

* Η έτοιμη καραμέλα υπάρχει στα σούπερ μάρκετ. Επίσης, στα ρώσικα μαγαζιά υπάρχει ζαχαρούχο καραμελωμένο σε κουτί. Ταιριάζει πάρα πολύ.
Μια ακόμα ενδιαφέρουσα παραλλαγή είναι με καραμελλωμένα μύγδαλα, σπασμένα, αντί για καραμέλλα.