Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Μια πιτούλα όλο υγεία και στο πι και φι



Υλικά
2 τορτίγιες ολικής μεσαίου μεγέθους
6 κουταλιές σούπας γιαούρτι στραγγιστό (έβαλα 2%)

2 αυγά6 κουταλιές σούπας τυρί τριμμένο (έβαλα ζεμύθα τριμμένη που έχει μόνο 1 % λιπαρά, Μπορείτε όμως να βάλετε όποιο άλλο τυρί θέλετε ακόμα και φέτα)
1 κουταλιά σούπας λάδι
1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
λίγο γάλα
λίγο λάδι για το ταψάκι


Εκτέλεση
Βάζω το φούρνο να ζεσταθεί στους 200 βαθμούς.
Λαδώνω ελαφρά το ταψάκι μου και στρώνω τις δύο τορτίγιες έτσι ώστε να σκεπάσουν όλο τον πάτο. Θα περισσεύουν λίγο στα πλάγια. Δεν πειράζει. Μετά θα τις διπλώσω ή θα κόψω ό,τι περισσεύει.
Σε βαθύ μεγάλο μπολ βάζω το γιαούρτι και μετά τη σόδα και το μπέικιν. Χτυπάω λίγο με πηρούνι. Θα ανεβεί και θα αφρατέψει το γιαούρτι.
Χτυπάω τα δύο αυγά χωριστά και τα προσθέτω στο γιαούρτι. Ανακατεύω καλά, και προσθέτω και το λάδι και το τυρί. Ανακατεύω απαλά να πάει το τυρί παντού.
Χύνω το μείγμα μου στο ταψάκι πάνω στις τορτίγιες. Αν θέλω διπλώνω τα άκρα που περισσεύουν πάνω στη γέμιση  και τα ραντίζω με λίγο γάλα, αν θέλω τα κόβω στο όριο των πλαϊνών του ταψιού και έχω μόνο μια ανοιχτή πίτα.
Ψήνω στους 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Καλή επιτυχία!

Σημειώσεις: Χρησιμοποίησα ορθογώνιο ταψάκι 20 χ 30. Φυσικά μπορείτε να βάλετε το αντίστοιχο στρόγγυλο, και μια τορτίγια γίγαντα που θα καλύψει καλά τον πάτο και τα πλαϊνά του ταψιού. Επίσης, αν προτιμάτε, μπορείτε να βάλετε απλή τορτίγια και όχι ολικής.