Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Νηστίσιμα μεταξένια σοκολατάκια με χαλβά παζαρίσιο


Υλικά:
500 γραμμάρια χαλβάς λαδιού φαρσάλων (κατά προτίμηση απ το παζάρι, ή από μαγαζί που ξέρετε που τον κάνει σωστά, αφράτο και μεταξένιο)
300 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα (βάζω επαγγελματική 60%)

Εκτέλεση
Κόβω το χαλβά σε κομματάκια, αφαιρώντας την καμένη ζάχαρη (την έφαγε με χαρά ο μπαμπάς μου). Τον κρατάω πάνω σε λαδόκολλα.

Λιώνω τα 2/3 της σοκολάτας σε μπαίν μαρί (ή σε φούρνο μικροκυμάτων)


Αποσύρω απ τη φωτιά. Προσθέτω το υπόλοιπο 1/3 της σοκολάτας σε κομματάκια και ανακατεύω με κουτάλι μέχρι να λιώσει όλή η σοκολάτα.

Τυλίγω τα σοκολατάκια ένα ένα με το χέρι (καλά πλυμένα χεράκια) και τα αφήνω σε μια άλλη λαδόκολλα μέχρι να πήξει καλά η σοκολάτα. (θέλει ώρα, δυο ώρες ίσως, ανάλογα με τη θερμοκρασία του χώρου)

Μόλις γίνουν τα απολαμβάνουμε. Καλή επιτυχία!