Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018

Τραγανιστά κουλουράκια βουτύρου με σταγόνες σοκολάτας




Υλικά (για 2 ταψιά)

1 πακέτο 250 γραμμαρίων βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου 
  300 ml ζάχαρη αχνη (είναι περίπου 1 1/3 κούπα του νες καφέ) 
  1 αυγό 
περίπου 450 γραμμάρια φαρίνα που φουσκώνει με ό,τι άρωμα θέλετε , συνήθως βάζω πορτοκάλι (είναι περίπου 3 1/2 κούπες του νες καφέ)
12 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό κοφτές 
Χυμός λεμόνι κ μανταρίνι, ή μόνο λεμόνι, ή και πορτοκάλι, σύνολο 60 ml ή 1/4 κούπας νες
2 σακουλάκια σταγόνες σοκολάτας (βάζω γάλακτος)


Εκτέλεση:

Χτυπάω το βούτυρο με την άχνη στο μίξερ για 1, 2 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα προσθέτω το αυγό και τον φρέσκο χυμό και συνεχίζω μέχρι να γίνουν ένα.
Ρίχνω το σιμιγδάλι και συνεχίζω το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα. Προσθέτω το  αλεύρι ένα ένα ποτήρι ενώ έχω το μίξερ στο χαμηλό. Ανεβάζω στο μέτριο κάθε φορά μετά από λίγα δέυτερα. Συνεχίζω ως να  βάλω όλο το αλεύρι και να έχω μια βουτυράτη ζύμη που κολλάει ελαφρά και πλάθεται εύκολα στο χέρι.
Σταματάω το μίξερ, ρίχνω τις σταγόνες και ζυμώνω λίγο με το χέρι να πάνε παντού και να έχω ομοιόμορφη ζύμη.

Στρώνω ταψί με λαδόκολλα, πλάθω τα κουλουράκια μου σε πλεξούδες  και τα αραδιάζω. Τα κάνω μικρά για έξτρα τραγάνισμα.  

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο ς στους 180. Ψήνω για 25 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά.

Βγαίνουν δύο ταψιά, αν θέλω μπορώ να κρατήσω τη μισή ζύμη σε σελοφάν στην κατάψυξη και  να τα ψήσω πάλι φρέσκα αφού την αποψύξω για λίγες ώρες.
Να σας πω την αλήθεια συνήθως τα ψήνω και τα δυο ταψιά γιατί καταναλώνονται με μανία.

Καλή επιτυχία!