Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Το προφιτερόλ της Λίλας




Υλικά:

Κρέμα Α'
1 λίτρο σοκολατούχο γάλα πλήρες
12 κ.σ. αλεύρι (κοφτές)
6 κ.σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια (βραστό) (κοφτές)
2 κρόκοι αυγών
1 κ.σ.βούτυρο

Κρέμα Β'
300 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος
150 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρη
200 ml κρέμα γάλακτος πλήρης (35% λιπαρά)

15 σου

400 γραμμάρια σαντιγύ (χρησιμοποιώ του ζαχαροπλάστη μου που είναι ελαφριά και αρκετά άγλυκη. Αν θέλετε, εναλλακτικά, απλά χτυπήστε κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη)
Η μισή θα χρησιμοποιηθεί για το γέμισμα των σου και η άλλη μισή θα αναμειχτεί στην κρέμα σοκολάτας.

Εκτέλεση
Σε βαθύ μπολ βάζω το αλεύρι κοσκινισμένο, το Κόρν Φλάουερ και τους κρόκους. Ανακατεύω με γάλα από το σοκολατούχο μου, δυο φλυτζάνια περίπου, ως να διαλυθούν καλά οι σκόνες χωρίς σβολάκια.
Ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα. Προσθέτω λίγο απ το ζεστό γάλα στον κρύο χυλό στο μπολ και ανακατεύω. Το ρίχνω όλο στην κατσαρόλα και ανακατεύω σε σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίζει να κοχλάζει και να πήζει. Αποσύρω απ τη φωτιά, προσθέτω τη μια κουταλιά βούτυρο, ανακατεύω και αφήνω να κρυώσει ανακατεύοντας περιοδικά.
Ετοιμάζω την άλλη κρέμα. Ζεσταίνω την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι. Μόλις ζεσταθεί αποσύρω απ τη φωτιά και προσθέτω τη σοκολάτα σε κομματάκια. Ανακατεύω συνεχώς μέχρι να λιώσει όλη η σοκολάτα και να έχω ένα ομοιογενές μείγμα με υφή πηχτής σάλτσας. Αφήνω να κρυώσει.
Εν τω μεταξύ γεμίζω τα σου με σαντιγύ, κόβοντάς τα κατά μήκος και βάζοντας ένα κουταλάκι σαντιγύ μέσα στο καθένα. Τα δικά μου ήταν κάπως μεγάλα οπότε τα έκοψα στη μέση.
Όταν κρυώσουν οι κρέμες τις αναμειγνύω χτυπώντας με πηρούνι. Προσθέτω και τη σαντιγύ, χτυπώντας ελαφρά με ηλεκτρική ράβδο, να γίνει το μείγμα ενιαίο.
Σε βαθιά σουπιέρα βάζω μία στρώση κρέμα, από πάνω σπέρνω σουδάκια, ρίχνω ξανά κρέμα, ξανα σουδάκια, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μου, έχοντας κρατήσει λίγη κρέμα να καλύψει την επιφάνεια. Αν θέλω διακοσμώ με ροζέτες σαντιγύ.
Καλή επιτυχία!