Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

Σπιτικό κρεμώδες ρόφημα σοκολάτας


Υλικά
μια συσκευασία κακάο καλής ποιότητας 120 γραμμαρίων
μια συσκευασία κρέμας για καφέ σε σκόνη (coffee creamer) 200 γραμμαρίων
2 βανίλιες
προαιρετικά: 1 φακελάκι καπουτσίνο δυνατό (14 γραμμάρια) ή 1 φακελάκι καφέ μόκα ή άλλος καφές που σας αρέσει, πολύ λεπτοαλεσμένος
Προαιρετικά (για το γαρνίρισμα) τριμμένη σοκολάτα ή σαντιγύ. Γλυκαντικό που προτιμάτε.

Εκτέλεση:
κοσκινίζω μαζί το κακάο, την κρέμα σε σκόνη και τις βανίλιες (και τον καφέ αν προσθέσω).
Φυλάω σε βάζο σε ντουλάπι δροσερό. Διαρκεί αρκετούς μήνες.
Όταν θέλω να φτιάξω το ρόφημά μου παίρνω 1 κουταλιά της σούπας (λεπτή γεύση) έως και 1 1/2 κουταλιά της σούπας (πιο κρεμώδες και σοκολατένιο αποτέλεσμα) για μια κούπα του τσαγιού. Βάζω το μείγμα στον πάτο της κούπας, προσθέτω γλυκαντικό αν θέλω (ζάχαρη, καστανή ζάχαρη, στέβια κλπ κι ανακατεύω λίγο με το μείγμα της σοκολάτας), στη συνέχεια προσθέτω λίγο ζεστό γάλα και ανακατεύω με κουταλάκι. Στη συνέχεια προσθέτω γάλα μέχρι τη μέση της κούπας και χτυπάω με το χτυπητηράκι του νες καφέ που κάνει αφρό. Απογεμίζω με γάλα χτυπώντας λίγο ακόμα, όχι εντελώς ως πάνω για να μην ξεχειλίσει.
Πασπαλίζω με τριμμένη σοκολάτα ή λίγο απ το μειγμα μου ή προσθέτω μια κουταλιά σαντιγύ ή καί τα δύο :).
Καλή επιτυχία!