Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΤΑΦΙΔΟΠΙΤΟΥΛΕΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΡΥΖΙΟΥ






ΣΤΑΦΙΔΟΠΙΤΟΥΛΕΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΡΥΖΙΟΥ
(χωρίς γλουτένη)

300 γραμμάρια κεφίρ (ή ξυνόγαλο ή αριάνι) - έβαλα σπιτικό και ηταν πηχτό, που σημαίνει αν βάλετε του εμπορίου βάλτε λίγο λιγότερο, ή αν δεν έχετε τίποτα απ όλα αυτά γίνεται και με ένα κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο.
100 γραμμάρια σταφίδες μαύρες
50 γραμμάρια χουρμάδες (η σταφίδες)
2 κουταλιές σούπας αγνό μέλι
1 κουταλιά σούπας ταχίνι
100 γραμμάρια σπόροι διάφοροι (έβαλα μείγμα απο ηλιόσπορο, κολοκυθόσπορο και λιναρόσπορο)
μισό κουταλάκι γλυκού σόδα
200 γραμμάρια περίπου αλεύρι ρυζιού

Βάζω το φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς.
τρίβω τους σπόρους και τα ξηρά φρούτα (τα έτριψα λίγα λίγα σε μύλο του καφέ αλλά μπορείτε και στο μούλτι, να γίνουν σαν πάστα με κομματάκια)
Προσθέτω τη σόδα στο κεφίρ και ανακατεύω να αφρίσει λίγο.
Προσθέτω την πάστα των αποξηραμένων φρούτων και των σπόρων. Αρχίζω να προσθέτω το αλεύρι εναλλάξ με το ταχίνι και το μέλι, ανακατεύοντας καλά με κουτάλι μέχρι να έχω ένα μείγμα μαλακιάς ομοιογενούς ζύμης που να απλώνεται. Δεν τη θέλω σφιχτή, θα την απλώσω σε λαδόκολλα.
Στρώνω ένα ταψί φούρνου με λαδόκολλα και απλώνω πάνω το μείγμα μου, ισιώνοντας την επιφάνεια με ένα κουτάλι, να έχει περίπου ορθογώνιο σχήμα και να καλύψει σχεδόν όλο το ταψί. Τοποθετώ το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνω για 20 λεπτά περίπου. Βγάζω απ το φούρνο και κόβω σε τετραγωνάκια όπως είναι ζεστό, με μαχαιράκι ή και με ροδέλα της πίτσας. Αφήνω να κρυώσουν καλά και μετά τα ξεκολλώ απ τη λαδόκολλα και τα αποθηκεύω.
Γίνονται λεπτές, μαλακές και ελαφρά γλυκόξινες.
Καλή επιτυχία!