Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Κρεμόπιτα Νηστίσιμη όλο Γλύκα



2 κουτιά γάλα καρυδας 
2 κουτιά (απ το γάλα)  νερό 
1/2 κούπα τσαγιού πολτό βρασμένου μηλου (έχω βράσει κομμάτια ξεφλουδισμενου μηλου χωρίς κουκουτσια σε νερό με φλούδα λεμονιού και ξυλακι κανελλας,  και μετά τα πέρασα στο μουλτι να γίνουν πολτός) 
250 γραμμάρια ζάχαρη 
200 γραμμάρια σιμιγδαλι 
2 κ.σ. Άνθος αραβισιτου βανίλια (αυτό που βράζει) 
Μια γεμάτη κουταλιά φυστικοβουτυρο (μπορείτε να βάλετε Βιτάμ) 
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ 
Κανελλα (ανάλογα με το γούστο σας,βάζω δύο πρεζες) 
Αραβοσιτελαιο για το λαδωμα του ταψιου 
Προαιρετικά: αχνη και κανελλα για πασπαλισμα. 

Διαλυω το άνθος βανίλιας σε λίγο απ το νερό. Το ίδιο και με το σιμιγδαλι, όσο απ το νερό χρειαστεί,  ένα ποτήρι περίπου. Βάζω σε κατσαρόλα το γάλα καρυδας,  το υπόλοιπο νερό,  τη ζάχαρη,  προσθέτω το άνθος κι ανάβω το μάτι στο μεσαίο.  Ανακατεύω συνέχεια.  Όταν ομογενοποιηθει το μείγμα προσθέτω τον πολτό μηλου και το διαλυμενο σιμιγδαλι.  Μετά το φυστικοβουτυρο. Ανακατεύω συνέχεια ώσπου να πήξει ελαφρά η κρέμα μου. 
Αποσυρω απ τη φωτιά και προσθέτω το μπεικιν λίγο λίγο,  ψιχαλιστα, ανακατευοντας ζωηρά με κουτάλι να γίνει ένα.  Προσθέτω δύο πρεζες κανελλας και αδειαζω σε στρογγυλό ταψί 30 εκατοστών,  λαδωμενο ελαφρά με αραβοσιτελαιο.  Ψηνω στους 180 στη μεσαία σχάρα για 45 λεπτά.
Αφήνω να κρυώσει πολύ καλά. Πασπαλίζω αν θέλω με αχνη και κανελλα και βάζω στο ψυγέιο να σφίξει. Κόβω μετά από 2-3 ώρες το λιγότερο.