Πέμπτη 9 Αυγούστου 2018

Μερέντα νηστίσιμη αλάδωτη



Υλικά:
400 γραμμάρια κουβερτούρα μαύρη (υγείας)
200 γραμμάρια νερό
2 κουταλιές σούπας ταχίνι
2 κουταλιές σούπας μέλι


Εκτέλεση
Ζεσταίνω το νερό σε κατσαρολάκι ως να αρχίσει να βράζει. Αποσύρω απ τη φωτιά και προσθέτω την κουβερτούρα που την έχω κόψει σε κομματάκια. Ανακατεύω ως να διαλυθεί η κουβερτούρα μέσα στο νερό και να γίνει το μείγμα σαν αραιό σιρόπι. Προσθέτω το ταχίνι και το μέλι και ανακατεύω ζωηρά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνω να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου είναι παχύρρευστη. Την αποθηκεύω σε βάζο εκτός ψυγείου για άμεση κατανάλωση.