Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Ανάλαφρη Ανθοτυροσαλάτα με Πιπεριά Φλωρίνης

Ανάλαφρη Ανθοτυροσαλάτα με Πιπεριά Φλωρίνης Ο κόσμος ο δικός μου


Υλικά:
Μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό (χρησιμοποίησα γιαούρτι 2%, συνήθως προτιμώ τα γλυκά στραγγιστά  όπως το TOTAL ή το COMPLET, για πιο ήπια γευση, αλλά η επιλογή είναι δική σας)
Μισο κιλό ανθότυρο φρέσκο (προτιμήστε χύμα, φρέσκο και μαλακό, απο τυροπωλείο)
Μισό ποτήρι του νερού πολύ καλό ελαιόλαδο
5-6 κουταλιές της σούπας πολτός πιπεριάς Φλωρίνης
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αρχικά παρασκευάζω τον πολτό της πιπεριάς ως εξής. Τοποθετώ 4-5 πιπεριές φλωρίνης ψητές (ή απο βάζο του εμπορίου, αφού στραγγίξω πρώτα τα υγρά) στο μούλτι και χτυπάω για λίγα δευτερόλεπτα ως να λιώσουν και να γίνουν ένας κρεμώδης πολτός.
Εάν είναι ψημένες απο μας ακόμα καλύτερα, ευωδιάζουν. Αλλά και του εμπορίου είναι πολύ καλές στο τελικο αποτέλεσμα.
Σε μια λεκανίτσα αρκετά μεγάλη για να χωράει τα υλικά μου βάζω το ανθότυρο τριμμένο ψιχουλιαστά με το χέρι. Προσθέτω γιαούρτι και λάδι εναλλάξ λίγο λίγο ανακατεύοντας και λιώνοντας με πηρούνι. Προσθέτω και τον πολτό της πιπεριάς και χτυπάω το μείγμα με ηλεκτρική ράβδο ή μίξερ χειρός μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη απαλή κρέμα τυριού. Προσθέτω λίγο αλατάκι, δοκιμάζοντας κι ανακατεύοντας μέχρι να είναι όσο αλμυρό θέλω. Προσωπικά πρόσθεσα μια πρέζα μόνο, και λίγο φρεσκοτριμμένο λεμονοπίπερο και μαύρο πιπέρι (περασμένα στο μύλο του πιπεριού)
Επειδή και πάλι εξαρτάται απο το μέγεθος του ποηριού αλλά και το προσωπικό σας γούστο, μη διστάσετε να παίξετε λίγο με τις ποσότητες, πχ αν θέλετε λίγο παραπανω λαδάκι βάλτε το, κόμπο κόμπο, μέχρι να έρθει να γίνει η κρέμα όπως τη θέλετε. Η αν θέλετε λίγο λιγότερο γιαούρτι.
Γίνεται μια πολύ ελαφριά κρεμώδης ανθοτυροσαλάτα, που μπορεί να αλειφτεί σε ψωμάκι, να φαγωθεί ως σαλάτα-κρέμα, αλλά και να προστεθεί σε σαλάτα λαχανικών ως ντρέσινγκ.
Καλή επιτυχία!