Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

ΚΡΕΜΑ ΚΑΡΑΜΕΛΕ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΟ


Υλικά
2 συσκευασίες κρέμα καραμελέ
3 κουτιά εβαπορέ αδιάλυτο *
τετράγωνα μπισκότα βουτύρου Παπαδοπούλου (χρειάστηκα 1 πακέτο και λίγο ακόμη)
γάλα για το βρέξιμο των μπισκότων


Εκτέλεση. 
Φτιάχνω την κρέμα καραμελέ σύμφωνα με τις οδηγίες χρησιμοποιώντας το εβαπορέ αντί για γάλα εργοστασίου. 
Στρώνω σε πυρέξ μια σειρά μπισκότα, τα οποία πριν τα βρέχω ελαφρά σε γάλα. (μέσα σε βαθύ πιάτο με γάλα τα βουτώ για ένα δευτερόλεπτο απ την κάθε πλευρά και τα τινάζω). Απο πάνω με κουτάλα σερβιρίσματος ρίχνω το μείγμα της κρέμας , κουταλιά κουταλιά να σκεπάσει καλά τα μπισκότα και να έχει ένα δάχτυλο πάχος περίπου. Η κρέμα μου επειδή έχει μεγάλη επιφάνεια και μικρό ύψος στερεοποιείται σχεδόν. Ρίχνω το περιεχόμενο του ενός φακέλου με καραμέλα που είναι μέσα στη συσκευασία πάνω από την κρέμα, σαν σε λεπτές κλωστές, να πάει παντού στην επιφάνεια της κρέμας. Από πάνω στρώνω άλλη μια σειρά μπισκότα βρεγμένα ελαφρά στο γάλα και βάζω πάλι με την κουτάλα , κουταλιά κουταλιά την υπόλοιπη κρέμα  να καλύψει εντελώς τα μπισκότα. (Όλη η διαδικασία γίνεται γρήγορα αφού αποσύρω την κρέμα απ τη φωτιά για να μην κρυώσει και σταθεροποιηθεί μέσα στην κατσαρόλα) Από πάνω βάζω την υπόλοιπη καραμέλα με τον ίδιο τρόπο, κάνω σχέδια με τη μύτη ενός μαχαιριού αν θέλω, και πασπαλίζω με τριμμένο μπισκότο. Παγώνω σε κανονική ψύξη για 3-4 ώρες τουλάχιστον. Καλή επιτυχία!

* Χρησιμοποιώ εβαπορέ αντί για γάλα εργοστασίου γιατί κάνει την κρέμα πιο πλούσια και κρεμώδη.