Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Κρεμοκέικ πορτοκαλένιο

Ένα κέικ όλο άρωμα που θυμίζει και λίγο ψητή κρέμα καθώς περιέχει σχετικά λίγο αλεύρι (2 κούπες στο ένα στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 30 εκατοστών)



50 γρ. Βούτυρο που έχει μείνει έξω κι έχει μαλακώσει
1 κούπα νες αραβοσιτελαιο (220 ml)
1 και 1/4 κούπα νες ζάχαρη
1 πορτοκαλι ολόκληρο στο μουλτι να γίνει πολτός
1 /3 κούπας νες χυμό φρεσκοστυμμενο πορτοκαλιού
2/3 κούπας νες γάλα
4 αυγά
1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
2 κούπες φαρινα με άρωμα πορτοκαλι
1 φλυτζανακι καφέ χλιαρό νερό
Αχνη ζάχαρη για το πασπαλισμα

Χτυπάω στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για δυο τρία λεπτά. Προσθέτω το βούτυρο και τα υγρά εκτός απ το νερό. (πολτός πορτοκαλιού, αραβοσιτέλαιο, χυμός, γάλα). Χτυπάω σε μεσάια ταχύτητα να γίνουν ένα.

Προσθέτω λίγο λίγο αλεύρι, μπέικιν με την ταχύτητα στο χαμηλό. Δυναμώνω στο μεσαίο και χτυπάω λίγο ακόμα να έχω ένα χυλό. Στο τέλος το νεράκι, λίγο ακόμα χτύπημα. Ρίχνω το χυλό σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στη μεσαία σχάρα για 40-45 λεπτά. (βάζω στο κέντρο μαχαίρι και βγαίνει καθαρό). Βγάζω απ το φούρνο και πασπαλίζω αμέσως με κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη. Αφήνω να κρυώσει καλά και κόβω.