Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Ατομικά μιλφέιγ μισοφέγγαρα

Ένα γλυκάκι που αρέσει σε όλους, καί στα παιδιά πολύ, γίνεται εύκολα και συναρμολογείται την ώρα που το θέλουμε κι έτσι είναι πάντα φρέσκο με τη σφολιάτα του τραγανή..


  1. 2 πακέτα σφολιατάκια στρόγγυλα που έχουν μείνει έξω μια ώρα
  2. για την κρέμα:
  3. 1 κιλό γάλα πλήρες
  4. 12 κ.σ. κοφτές αλεύρι
  5. 4 κ.σ. κοφτές κόρν φλάουρ
  6. 2 κρόκοι αυγών
  7. 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
  8. 2 κουταλιές σούπας βούτυρο
  9. 200 γραμμάρια σαντιγύ ελαφριά
  10. Από πάνω:
  11. 300 γραμμάρια σαντιγύ
  12. άχνη ζάχαρη + τρίμματα σφολιάτας



  1. Ετοιμάζω την κρέμα. Σε βαθύ μπώλ βάζω το αλεύρι κοσκινισμένο, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και χτυπάω με τους κρόκους. Προσθέτω ένα φλυτζάνι γάλα περίπου, θέλω να διαλυθούν καλά τα στερεά.
     
     
  2. Ζεσταίνω το υπόλοιπο γάλα και λίγο πριν βράσει ρίχνω κουταλιά κουταλιά απ αυτό στο μπωλ με τον χυλό, 2 με 3 κουταλιές να χλιαρύνει το μείγμα μου. Στη συνέχεια αδειάζω το περιεχόμενο του μπωλ στην κατσαρόλα με το ζεστό γάλα και ανακατεύω σε χαμηλή φωτιά, συνεχώς, μέχρι να πήξει η κρέμα μου. Αποσύρω απ τη φωτιά, προσθέτω το βούτυρο μ ανακατεύω να λιώσει και αφήνω την κρέμα μου να κρυώσει εκτός ψυγείου αρχικά, ανακατεύοντας που και που για να μην πιάσει κρούστα.
     
     
  3. Όταν κρυώσει προσθέτω τα 200 γραμμάρια σαντιγύ, χτυπάω με πηρούνι να αφρατέψει και να γίνουν ένα, και φυλάω την κρέμα μου στο ψυγείο.
     
     
  4. Για τη συναρμολόγηση θέλω: κρύα ανοιγμένα σφολιατάκια, κρύα κρέμα απ' το ψυγείο, σαντιγύ, άχνη, τα τρίμματα που κράτησα. Σε κάθε σφολιατάκι βάζω κρέμα στο εσωτερικό (περίπου μια γεμάτη κουταλιά σούπας), μια ελαφριά στρώση σαντιγύ από πάνω, ένα κουταλάκι σαντιγύ ανάμεικτη με άχνη και τρίμματα, κι από πάνω πασπαλίζω με μείγμα άχνης και τρίμματος ξανά. Το καλύτερο είναι να τα συναρμολογήσω λίγο πριν τα σερβίρω για να είναι ολόφρεσκα.
     
     
  5. Τα ψημένα σφολιατάκια διατηρούνται τραγανά σε μεταλλικό κουτί, και οι κρέμες μου φυσικά στο ψυγείο. Μπορείτε και να φτιάξετε τις κρέμες τη μια μέρα και να συναρμολογήσετε το γλυκό την επόμενη. Καλή επιτυχία!