Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

10 απρόσμενες χρήσεις χρησιμοποιημένων κόκκων καφέ!






Οι κόκκοι που απομένουν αφού πιείτε τον ελληνικό καφέ σας, ή στη μηχανή του εσπρέσσο και του γαλλικού καφέ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και περαιτέρω με εξαιρετικά αποτελέσματα. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε μ αυτούς:

1) Βάλτε τους σ ένα μπώλ, ανοιχτό, και τοποθετήστε το στο ψυγείο. Αφαιρούν τις οσμές.
2) Λίγοι χρησιμοποιημένοι κόκκοι καφέ στο σφουγγαράκι της κουζίνας αφαιρούν εύκολα λίπη και βρωμιές απο τα πιατικά και τα υπόλοιπα σκεύη.
3) Σ ένα νερουλό μείγμα κόκκων και νερού βουτήξτε φύλλα χαρτιού, για ένα δυο λεπτά, αφήστε τα να στεγνώσουν και βουρτσίστε να φύγουν οι κόκκοι. Δίνει 'αντικέ' όψη στο χαρτί.

 4) Ρίξτε μέσα στις γλάστρες σας κόκκους, περιμετρικά να σχηματίσουν κύκλο γύρω απ το φυτό. Κρατάνε μακριά ζωύφια και μυρμήγκια. Επίσης αποτρέπουν τις γάτες απο το να επισκεφθούν τις γλάστρες σας.
5) Τρίψτε λίγους κόκκους στα χέρια σας και απλά ξεπλύντε τα μετά, Αφαιρεί τις μυρωδιές και κάνει ελαφριά απολέπιση.
6) Ενισχύστε τα φυτά σας, προσθέτοντας κόκκους καφέ στο χώμα. Δώστε τους έτσι ένα σφηνάκι αζώτου.



7) Φτιάξτε μάσκα ομορφιάς (και απολέπισης μαζί) αναμειγνύοντας ένα κουταλάκι κόκκων καφέ με ένα κουταλάκι μέλι. Τονώνει και συσφίγγει την επιδερμίδα.
8) Προσθέστε κόκκους καφέ στο κομπόστ στην αυλή ή στο μπαλκόνι σας. Βοηθά τον πληθυσμό των βακτηρίων να πολλαπλασιαστεί πιό γρήγορα, επιταχύνοντας την κομποστοποίηση.
9) Τονώστε το σκούρο χρώμα των μαλλιών σας, δίνοντας ελαφρές κοκκινωπές ανταύγειες, ενώ ταυτόχρονα τα περιποιείστε και γίνονται πιό γυαλιστερά. Τρίψτε τις ρίζες και κατα μήκος τα μαλλιά με κόκκους καφέ και αφήστε τους να δράσουν για 20' με 30'.
10) Καλλιεργείστε μανιτάρια! Ρίξτε σπόρους μανιταριών σε ένα σακούλι, ή κουβά γεμάτο με κόκκους χρησιμοποιημένου καφέ. Κάντε τρυπούλες στα τοιχώματα και σύντομα θα δείτε τους μύκητες να ξεπροβάλλουν απο εκεί. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: http://www.stormthecastle.com/terrarium/how-to-grow-mushrooms.htm