Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Κριτσινάκια της Λίλας με νιφάδες βρώμης και θυμάρι



Θα χρειαστώ:
μισο κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο
λίγο λάδι (2 κουταλιές της σούπας περίπου)
ένα αυγό
μισό κουταλάκι του καφέ σόδα μαγειρική
νιφάδες βρώμης (όσες πάρει)
αλάτι δυο-τρεις πρέζες (ανάλογα με τη γεύση του καθενός)
θυμάρι ξερό τριμμένο μπόλικο (περίπου δυο κουταλιές της σούπας)



Σε μεγάλο μπωλ αναμειγνύω το γιαούρτι με τη σόδα, και μετά ρίχνω το λάδι. το αλάτι και το θυμάρι. Αρχίζω να προσθέτω τη βρώμη, ζυμώνοντας με τα χέρια, το αυγό, και την υπόλοιπη βρώμη ώσπου να γίνει μια ζύμη που πλάθεται χωρίς να κολλάει ιδιαίτερα στα χέρια, αλλά είναι και κάπως 'υγρή'.

Πλάθω σε μακρόστενα μπαστουνάκια (προαιρετικά αν θέλω πασπαλίζω με σουσάμι, αν και η βρώμη δίνει ήδη ωραία όψη καί εξωτερικά)

Ψήνω σε λαδωμένη λαμαρίνα ή σε φύλλο σιλικόνης (αυτό χρησιμοποιώ) στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο)
Καλή όρεξη! :)