Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Παγωτό Φράουλα Vegan με κρέμα καρύδας



Υλικά:
1 κονσέρβα κρέμα καρύδας* (αντί για κρέμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα καρύδας το οποίο αν μείνει 12 ώρες στο ψυγείο ανάποδα διαχωρίζει το νερό απο την κρέμα. Απλά θα πάρετε την κρέμα για το παγωτό σας)
4-5 κουταλιές σούπας γλυκό φράουλα (μπορείτε να βάλετε σπιτική μαρμελάδα φράουλα στη θέση του, ίσως χρειαστεί να μειώσετε λίγο τη δοσολογία. Δοκιμάστε το στη γέυση.)


Εκτέλεση:
Αφήνουμε την κρέμα καρύδας 12 ώρες στο ψυγείο σε κανονική ψύξη.
Σε βαθύ μπωλ βάζουμε την κρέμα, χτυπάμε με μίξερ χειρός ή ράβδο ώσπου να αφρίσει (1-2 λεπτά, με διακοπές) και μετά προσθέτουμε το γλυκό (ή τη μαρμελάδα) φράουλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για ένα δυο λεπτά ακόμα (με διακοπές, ελέγχοντας) μέχρι να γίνει το μείγμα μια ομοιογενής ωραία κρέμα. Βάζουμε στην κατάψυξη και παγώνουμε για 5-6 ώρες. Αν θέλουμε, βγάζουμε απο την κατάψυξη καθε μια , δυο ώρες και χτυπάμε πάλι για να αφρατέψει. Γενικά γίνεται αρκετά αφράτο, αλλά με τα ενδιάμεσα χτυπήματα πλησιάζει περισσότερο την κρεμώδη υφή που γνωρίζουμε.

* Η κρέμα και το γάλα καρύδας περιέχουν καλό λίπος που πιθανόν μειώνει την κακή χοληστερόλη. Έχουν επίσης υπόγλυκη γεύση λόγω του φυσικού σακχάρου που περιέχουν.