Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2015

Θυμαροπιττάκια πανεύκολα με βρώμη και τυρί



Ένα γρήγορο και εύκολο πολύ σνακ, με μόνο επιβαρυντικό του το λίγο κίτρινο τυράκι.

Υλικά:
χυμός απο ένα μικρό πορτοκάλι
μισό κεσεδάκι γιαούρτι πρόβειο
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
μισό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
200 γραμμάρια κίτρινο τυρί τριμμένο (ό,τι σας αρέσει)
λίγο αλάτι (αν είναι γλυκό το τυρί, αν βάλετε αλμυρό δεν είναι απαραίτητο)
θυμάρι 2-3 πρέζες (ανάλογα με το γούστο)
Νιφάδες βρώμης (όσες χρειαστούν, περίπου 200 γραμμάρια υπολογίζω στη δόση. )



Ανακατεύω το χυμό του πορτοκαλιού και το γιαούρτι σε μια βαθιά λεκανίτσα. Προσθέτω τη σόδα και ανακατεύω καλά να διαλυθεί. Προσθέτω το λάδι, το αυγό, και μετά το τυρί, και τέλος τις νιφάδες λίγες λίγες. Ζυμώνω ελαφρά με τα χέρια μέχρι να έχω ένα μείγμα που να μπορώ να παίρνω κομμάτι στα χέρια μου και να το κάνω υγρό μπαλλάκι. Θέλω το μείγμα μου να έχει λίγη υγρασία για να γίνουν ζουμερά τα πιττάκια.
Προσθέτω τελευταίο το θυμάρι και ανακατεύω, και λίγο αλάτι (1 πρέζα) αν χρειαστεί.
Στρώνω το μείγμα σε φύλλο σιλικόνης μέσα σε ταψί φούρνου, ή και σε λαδόχαρτο. Το στρώνω με το χέρι να χρηματίσει ένα τετράγωνο πάχους περίπου μισού εκατοστού.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για 15-20 λεπτά (παρακολουθώ πότε έχει χρυσίσει καλά)
Βγάζω το ταψί απο το φούρνο και χαράζω με το μαχαίρι σε τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα στο μέγεθος που θέλω.
Καλή επιτυχία!