Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Ψωμί απο παγωτό!!!

Ναι, το παγωτό που έχετε στο ψυγείο σας μπορεί να γίνει ένα ελαφρά γλυκό ψωμάκι, αρωματισμένο διακριτικά με το άρωμα του παγωτού που χρησιμοποιήσατε.




Για ένα ψωμάκι θα χρειαστείτε:
2 κούπες παγωτό*
1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
(αν δεν έχετε μπορείτε να φτιάξετε. Η αναλογία είναι: για κάθε κούπα αλεύρι για κάθε χρήση 1 1/2 κουταλάκι του τσαγιού μπέικιν πάουντερ και 1/2 κουταλάκι του τσαγιού ψιλό αλάτι. Απλά τα αναμειγνύετε στο αλεύρι σας)

Εκτέλεση:
Βάλτε τις δυο κούπες παγωτό στο μίξερ, ή σε μπώλ, προσθέστε το αλεύρι, και αναμείξτε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να υγρανθεί το αλεύρι όλο και το μείγμα να έχει ομοιογένεια.

Αδειάζετε το μείγμα σε φορμάκι** ψωμιού 20x10, το οποίο έχετε λαδώσει προηγουμένως, ή έχετε καλύψει το εσωτερικό του με λαδόχαρτο.

Ψήνετε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.

Αφήστε το σε σχάρα να κρυώσει.


* Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι παγωτό θέλετε, ανάλογα θα δώσετε στο ψωμί σας την αντίστοιχη γέυση (ελαφριά) και άρωμα.

** Αν θέλετε να κάνετε μεγαλύτερη δόση, σε πιό μεγάλη φόρμα ψησίματος προσαρμόστε τη δοσολογία ανάλογα.

(η φωτογραφία απο το:  http://www.thehungryhousewife.com/2011/03/ice-cream-bread.html )

2 σχόλια:

  1. Το παγωτόπουλο14 Μαΐου 2013 - 10:18 μ.μ.

    Μάλιστα ... τέτοιο πράγμα δεν έχω ξανασυναντήσει !! Το θέμα είναι πώς θα βρεθεί το παγωτό στο ψυγείο , γιατί συνήθως δεν προλαβαίνει να πάει εκεί !!
    Τό παγωτό είναι το μοναδικό πράγμα που περιέχει ζάχαρη και μου αρέσει !!
    Μήπως έχεις προλάβει το παγωτό που ήταν σε μπαλλάκι ?? ( Τα μπώλ που ανέφερες αυτό μου φέραν στο μυαλό !!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμείς εδώ στη Λάρισα ακόμα τρώμε παγωτό σε μπαλλάκι :)
      (δεν την ξέχασα την πίτσα, την ετοιμάζω)

      Διαγραφή