Δευτέρα, 6 Ιανουαρίου 2014

Κι έχω μέσα μου μια πίκρα..

Ο Στράτος Διονυσίου ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Μίμη Πλέσσα στο δεύτερο LP της καριέρας, του, το Μαζί με το Στράτο του 1970. Εκεί βέβαια και η μεγάλη επιτυχία Βρέχει φωτιά στη στράτα μου, σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους Λευτέρη Παπαδόπουλου, απο την κινηματογραφική ταινία του Νίκου Φώσκολου Ορατότης μηδέν.
Στον τρίτο προσωπικό του δίσκο, του 1971, συναντάμε ένα τραγούδι σε μουσική Πλέσσα και στίχους Άκου Δασκαλόπουλου, που είναι και η μοναδική συνεργασία καί των τριών τους στην καριερα του Στράτου.
Το τραγούδι παρουσιάστηκε στη θεατρική παράσταση του 1971 'Το κοροϊδάκι της πριγκηπέσσας', σε σκηνοθεσία Γιάννη Δαλιανίδη. στο θέατρο Μετροπόλιταν.

Αριστοτεχνικοί στίχοι και μουσική, και (ακόμα) μια μεγάλη ερμηνεία απο το Στράτο, που  έκανε τις ηχογραφήσεις του, δίσκους ολόκληρους,  μιά κι έξω μέσα σε μια μέρα χωρίς κανένα ψεγάδι, κι όπως είχε πει ο Τάκης Σόυκας ήταν: «..ο μόνος τραγουδιστής που δεν έχασε ποτέ, ούτε για μια φορά στα τόσα χρόνια τον τόνο του!»


"..Κι όπως φεύγουν τα καράβια
έφυγες κι εσύ μακριά
κι έχω μέσα μου μια πίκρα
σαν τη θάλασσα βαθιά.."

3 σχόλια:

 1. Βαιλική , καλημέρα !! Ο δίσκος που παρουσιάζεις στις εικόνες σου είναι ο ΤΡΙΤΟΣ προσωπικός δίσκος του Στράτου το 1971 , και μαλιστα είναι ο ...48ος Σκύλος της His Master Voice !!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τα τραγούδια του 1ου δίσκου του Στράτου το 1969 , ο 38ος σκύλος της His Master Voice , ένας από τους ΠΙΟ πανσπάνιους δίσκους της Ελληνικης Δισκογραφίας είναι τα εξής :
  01) Χθες το βράδυ στην ταβέρνα (Αν. Ρεπάνη-Π. Καμηλιέρη)
  02) Γιατί καλέ γειτόνισσα (Α. Πάνου)
  03) Το μπουζούκι του Νικόλα (Σ. Διονυσίου)
  04) Μη μου ξυπνάς το παρελθόν (Σ. Κάξου-Χ. Βασιλειάδη)
  05) Πήρα τα μάτια μου (Α. Πάνου)
  06) Μια σταγόνα της βροχής (Α. Κατινάρη)
  07) Είμαι άντρας μερακλής (Κ. Παπαδόπουλου-Γ. Βρούβα)
  08) Θα ρίξω ροδοζάχαρη (Α. Πάνου)
  09) Στο τιμόνι που κρατάω (Ν. Δαλέζιου)
  10) Και τι δεν κάνω (Α. Πάνου)
  11) Βάλτε να πιούμε (Σ. Διονυσίου-Π. Πασβάντη)
  12) Εγώ, εσύ και τίποτ’ άλλο (Α. Κατινάρη)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Μπαμπίνο μου εσύ ξέρεις καλύτερα, Κάτσε να το διορθώσω.

   Διαγραφή