Κυριακή, 28 Ιουνίου 2015

Σνακ καυτερό με ρεβύθια και τυρί.



Υλικά:
Ένα βάζο ρεβύθια βρασμένα (στραγγισμένα απ το νερό τους και ξεπλυμένα απ το αλάτι τους) των 400 γραμμαρίων
τρεις κουταλιές σούπας λάδι
μισό κουτάκι τυρί σε κρέμα (100 γραμμάρια περίπου, αν θέλετε βάζετε το Light)
ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι
Μπαχαρικά κατά βούληση, εγώ έβαλα: Αλάτι, σκόρδο σε σκόνη, μείγμα τεσσάρων πιπεριών ( τριμμένο στο μύλο), λεμονοπίπερο (τριμμένο στο μύλο)

Εκτέλεση:
Αφού ξεπλύνετε καλά τα ρεβύθια και τα στραγγίξετε τα βάζετε σ ένα μεγάλο μπωλ.
Προσθέτετε το λάδι το τυρί και το μέλι και ανακατεύετε καλά να πάνε παντού. (αν θέλετε χτυπάτε αυτά τα τρία υλικά απο πριν στο μούλτι, να γίνουν κρέμα κι έτσι να απλωθούν πιο εύκολα παντού.)
Προσθέτετε τα μπαχαρικά σας. Δοκιμάστε το συνδυασμό που προτιμάτε!
Απλώνετε σε λαδωμένη λαμαρίνα ή σε ταψί με φύλλο σιλικονης επάνω (δε χρειάζεται λάδωμα), έτσι ώστε τα ρεβύθια να είναι απλωμένα παντού σε μια στρώση, και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο), μέχρι να έχουν ροδίσει καλά. Βγάζετε απο το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν και απολαμβάνετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου