Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015

Καραμελλωμένο παγωτό σοκολάτα-μπισκότο.



παγωτό σοκολάτα-μπισκότο


Υλικά*
1 κουτάκι φυτική κρέμα (ΜΟΡΦΑΤ ή ΕΡΜΟΛ σε μεταλλικό κουτί)
3 κουταλιές της σούπας μερέντα ή νουτέλλα ή νουκρέμα κλπ
200 γραμμάρια λευκή σοκολάτα ζαχαροπλαστικής**
7-8 μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα (χοντροτριμμένα, όχι σκόνη)
Προαιρετικά: Καραμελλωμένοι ξηροί καρποί χτυπημένοι στο γουδί, όχι πολύ ψιλοτριμμένοι.
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη φυτική κρέμα και τη μερέντα σε σιγανή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί καλά η μερέντα. Προσθέτουμε την λευκή σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια, ανακατεύουμε και κλείνουμε τη φωτιά. Συνεχιζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά η σοκολάτα μέσα στο μείγμα και να γίνουν ένα.
Αδειάζουμε σε σκεύος κατάλληλο για το ψυγείο, με καπάκι, και τοποθετούμε στην κατάψυξη.
Μετά απο 1 ώρα περίπου βγάζουμε απο την κατάψυξη, ρίχνουμε μέσα τα τρίμματα των μπισκότων και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού. Βάζουμε πάλι στην κατάψυξη για 4 ακομα ώρες τουλάχιστον.
Γίνεται ένα καραμελλωμένο παγωτό***, που δεν κρυσταλλιάζει.
Καλή όρεξη!

*(για 1 δόση, αν θέλετε διπλασιάζετε)
**  (Μπορείτε να αλλάξετε τη λευκή σοκολάτα με μαύρη, αν το θέλετε πιό bitter, ή με γάλακτος για εντελώς σκανδαλώδη απόλαυση σοκολάτας.. Πολύ ταιριάζουν και τα θρυμματισμένα καραμελλωμένα αμύγδαλα, ή άλλος καραμελλωμένος ξηρός καρπός μέσα στο παγωτό.)
*** (Αν θέλετε νηστήσιμο παγωτό χρησιμοποιείστε μερέντα χωρίς γάλα -υπάρχουν κάποιες στην αγορά- και μαύρη σοκολάτα.)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου