Κυριακή, 19 Ιουνίου 2016

Ο υπέροχος κύριος Άρης Σαν..

Ο υπέροχος κύριος Άρης Σαν..Με την περιπετειώδη ζωή, τους ισχυρούς φίλους, την τεράστια επιτυχία και την ηχηρή πτώση..

Εξαιρετικός κιθαρίστας, surf guitar και ψυχεδελικό ροκ, ο τρόπος με τον οποίο έπαιζε την ηλεκτρική κιθάρα σαν μπουζούκι ήταν και παραμένει απίστευτα επιδραστικός στο είδος. Και κατά πως φαίνεται προηγήθηκε του Dick Dale (που έπαιξε την περίφημη Μισιρλού) χρησιμοποιώντας δίχορδο σόλο στην ηλεκτρική κιθάρα πρώτος..
Με λέξεις.. Παιδί θαύμα, ηχογραφήσεις στην Ελλάδα με Χιώτη και άλλους, 18 χρονών ταξίδι στο Ισραήλ, θρύλος εκει, ζωή σαν ταινία, έρωτες, Icon στη Νέα Υόρκη, με το κλαμπ του το περίφημο Σιρόκο όπου σύχναζαν μεγάλοι όπως ο Άντονυ Κουην και ο Τέλι Σαβάλας.. Παρτίδες με τη μαφία, κοκαϊνη, φυλακή, καταστροφή.. Καινούριο ξεκίνημα στην Ουγγαρία, επίθεση κακοποιών, σπασμένα χέρια, νοσοκομείο, θάνατος.. Το 1992 σε ηλικία 52 ετών.
Ενα άρθρο για την απίστευτη ζωή του εδώ:
http://www.lifo.gr/team/music/50801
Να κι ένα τραγούδι απ τα παλιά, που ακούστηκε απ τη φωνή του Μπάμπη Τσετίνη. Ο Αρης Σαν (Αριστείδης Σεϊζανάς ή Σαϊσανάς), ο επονομαζόμενος και 'Άγιος' το τραγουδά με τη γοητεία που διέθετε πάντα και ο ίδιος στη ζωή του, εκείνη που τον οδήγησε από το μεγαλείο στην απόλυτη καταστροφή.
Μπορεί
Στίχοι Κώστας Βίρβος
Μουσική Θόδωρος Δερβενιώτης
Ερμηνεία: Άρης Σαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου