Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Χτυπητή με ανθότυρο και λάδι σκόρδου



Υλικά:
300 γραμμάρια φρέσκο ανθότυρο
100 γραμμάρια τυρί ρεγκάτο τριμμένο
Μια κουταλιά σούπας λάδι σκόρδου*
μια κουταλιά σούπας λευκό ξύδι
μια πρέζα πιπεράκι (προαιρετικά)
(αλάτι δε βάζω έξτρα αλλά δοκιμάστε το στη γεύση κι αν το θέλετε προσθέστε λίγο)


Χτυπάω όλα τα υλικά στο μούλτι για ένα λεπτό περίπου για να γίνουν κρέμα/
Αποθηκεύω στο ψυγείο, σε μπωλ σκεπασμένο με μεμβράνη (για να μην περάσει η μυρωδιά του σκόρδου σε άλλα τρόφιμα).



* Το λάδι σκόρδου γίνεται βάζοντας σε γυάλινο βάζο ένα λίτρο λάδι και ένα κεφάλι σκόρδο, τις σκελίδες καθαρισμένες και χαραγμένες σταυρωτά. Αν θέλουμε βάζουμε στο βάζο λίγο βασιλικό, λίγο δυόσμο και λίγο δεντρολίβανο (φρέσκα βότανα). Αφήνουμε το σκόρδο μέσα για τρεις μέρες και μετά στραγγίζουμε. Το λάδι που μένει είναι αρωματικό και με πολλές ωφέλιμες ιδιότητες για τον οργανισμό, όμως επειδή το σκόρδο είναι ιδιαίτερα δυνατό καλά είναι να καταναλώνεται πολύ μικρή ποσότητα (μισό κουταλάκι του γλυκού, μια ή δυο φορές τη μέρα το πολύ). Επίσης καλό είναι να αποφεύγεται από τους υποτασικούς. Το φυλάμε σε δροσερό και σκιερό μέρος (πχ σε ένα ντουλάπι) ή και στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου