Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Σπιτική, αγνή κρέμα καθαρισμού προσώπου με φρούτα



Η συγκεκριμένη κρέμα καθαρισμού είναι δική μου εφεύρεση (μια απο τις πολλές) και απο τότε που την φτιάχνω δε χρησιμοποιώ κρέμες του εμπορίου πλέον.
Το δέρμα μας απορροφά 100% ό,τι βάζουμε πάνω του, γι αυτό και είναι πολύ σημαντικό να το ΄τρέφουμε' με αγνά υλικά. Την κρέμα αυτή θα μπορούσατε και να τη φάτε, αν και αμφιβάλλω αν θα σας άρεσε η γεύση λόγω του συνδυασμού των υλικών. ;))

Θα χρειαστώ
Λάδι
Γιαούρτι στραγγιστό
πολτό φρούτου (κατάλληλα φρούτα, ωμά, είναι: το μήλο, το πορτοκάλι, η φράουλα, το βερύκκοκο, το ρόδι, το σταφύλι και συνδυασμοί τους. Επίσης εξαιρετικό είναι το κυδώνι, κομμένο σε κομμάτια, βρασμένο σε σιγανή φωτιά με λίγο νερό ώσπου να μαλακώσει και να πιεί τα υγρά. Αποφύγετε το ροδάκινο γιατί ερεθίζει κάποια δέρματα, και βέβαια το λεμόνι.)
ελάχιστο αλάτι, ελάχιστη ζάχαρη, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, σταγόνες λεμονιού.
(στη φωτογραφία βλέπετε κρέμα κυδωνιού χτεσινή)

Πολτοποιώ το φρούτο,, πλυμμένο και κομμένο σε κομμάτια, στο μούλτι. Θέλω περίπου ένα φλυτζάνι του τσαγιού απο αυτό τον πολτό. Αν το φρούτο μου δίνει υδαρή πολτό προσθέστε και κάποιο δεύτερο για να είναι πιό πηχτός, πχ σταφύλι με μήλο. Στο πορτοκάλι βάζω καί τη φλούδα.
Σε μικρο κατσαρολάκι βάζω 2/3 του φλυτζανιού του τσαγιού ελαιόλαδο, σε σιγανή φωτιά ώσπου να γίνει ζεστούτσικο (αλλά όχι να κάψει). Αποσύρω απ τη φωτιά και προσθέτω τον πολτό λίγο λίγο, χτυπώντας με πηρούνι να ενσωματωθεί. Αρχίζω έπειτα να προσθέτω το γιαούρτι, περίπου 3/4 του φλυτζανιού του τσαγιού. Το προσθέτω λίγο λίγο μέχρι να δω ότι έχει χαθεί το λάδι απο την επιφάνεια της κρέμας μου και δεν είναι πλέον λαδερή.
Προσθέτω μια πρέζα αλάτι, ενα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και λίγες σταγόνες λεμονιού. Ανακατεύω καλά. Αν θέλω πολύ λεία υφή περνάω απο το μούλτι.

Φυλάω την κρέμα μου στο ψυγείο. Για μια βδομάδα τουλάχιστον είναι κατάλληλη για χρήση. Κάποια στιγμή, επειδή είναι φρέσκια, μπορεί ν αρχίσει να αλλοιώνεται η οσμή της. Τότε δεν τη χρησιμοποιώ πιά, γι αυτό και φροντίζω να φτιάχνω μικρές ποσότητες, για μια βδομάδα περίπου. Η δοσολογία που έδωσα εδώ είναι για τρεις βδομάδες , άρα πρέπει ή να τη μειώσετε ή να μοιράσετε την κρέμα :) και σε άλλους, ή να τη χρησιμοποιήσετε και στο σώμα.

Όταν τη χρησιμοποιώ απλά απλώνω μια μικρή ποσότητα σε στεγνό δέρμα, σα μάσκα, αφήνω 5-10 λεπτά, τρίβω ελαφρά το δέρμα και μετά την αφαιρώ με νεράκι. Στεγνώνω με πετσέτα κανονικά.

Αφήνει το δέρμα απαλό και ενυδατωμένο ήδη. Λόγω των οξέων των φρούτων κάνει μαλακή απολέπιση, βοηθάει στην εξισορρόπηση του δέρματος και απαλλάσσει απο το σμήγμα.

Σε βάθος χρόνου θα δείτε το δέρμα σας πιό απαλό, ενυδατωμένο και ρόδινο.

Καλή επιτυχία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου